Digitale infrastructuur
Op het gebied van digitale infrastructuur staat Nederland in Europa op de eerste plaats. In termen van netwerkdekking én snelheid scoort Nederland hoog. Het enige element van connectiviteit dat enigszins achterblijft bij andere landen is het aantal mobiele verbindingen, maar gezien de sterke vaste connectiviteit wordt dit niet gezien als een probleem.    Op deze pagina zijn de volgende gegevens te vinden
Aantal aansluitingen en snelheid
Onderstaande figuren geven weer of bedrijven (geaggregeerd naar sector) in het bezit zijn van een breedbandaansluiting en hoe snel deze aansluitingen zijn.
Groei in aansluitingen
In onderstaande figuren wordt de groei van breedband-aansluitingen (fixed BB) weergegeven, en ook hoeveel daarvan >30Mbps (fast BB) en >100Mbps (ultrafast BB) zijn.
Breedbanddekking
Onderstaande figuren geven de landelijke dekking weer voor een aantal typen netwerken, namelijk mobiel (4G), breedband (fixed BB), Next Generation Access (NGA) en breedband met >100Mbps (ultrafast BB).
Actielijn 'Digitale Connectiviteit' (EZK)
Om de digitale connectiviteit in Nederland op wereldniveau te houden, heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan 'Digitale connectiviteit' ontwikkeld.