Op het gebied van digitale infrastructuur staat Nederland in Europa op de eerste plaats. In termen van netwerkdekking én snelheid scoort Nederland hoog. Het enige element van connectiviteit dat enigszins achterblijft bij andere landen is het aantal mobiele verbindingen, maar gezien de sterke vaste connectiviteit wordt dit niet gezien als een probleem. 

 

Op deze pagina zijn de volgende gegevens te vinden

Breedbandaansluitingen

Breedbandsnelheden

Breedbandnetwerk take-up

Netwerkdekking

Mobiel breedband take-up

Onderstaande figuren geven weer of bedrijven (geaggregeerd naar sector) in het bezit zijn van een breedbandaansluiting en hoe snel deze aansluitingen zijn. 

In onderstaande figuren wordt de groei van breedband-aansluitingen (fixed BB) weergegeven, en ook hoeveel daarvan >30Mbps (fast BB) en >100Mbps (ultrafast BB) zijn. 

Onderstaande figuren geven de landelijke dekking weer voor een aantal typen netwerken, namelijk mobiel (4G), breedband (fixed BB), Next Generation Access (NGA) en breedband met >100Mbps (ultrafast BB).

Om de digitale connectiviteit in Nederland op wereldniveau te houden, heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan 'Digitale connectiviteit' ontwikkeld.